Volem el Solar dels Jutjats
03
- abril
2020
Posted By : sosicascantic
Volem el Solar dels Jutjats

Els barris del districte de Ciutat Vella veuen com any rere any, els preus abusius dels lloguers estan expulsant els veïns i veïnes amb menys poder adquisitiu. Els joves que s’hi han criat es veuen obligats a abandonar-los quan es volen independitzar, exclosos com queden de l’accés a l’habitatge. Els avis i les àvies llogaters amb pensions de misèria son la diana perfecta per a voltors que fan l’impossible per fer-los fora de casa seva.

En aquest context, un allau de fons d’inversió, grans tenidors i immobiliàries han anat apropiant-se dels barris ajudats per la complaença d’unes polítiques institucionals que els han donat tot tipus de facilitats per a construir-hi hotels, apartaments turístics i pisos d’alt standing. Al mateix temps, l’Administració ha marginat la creació d’habitatge de lloguer i equipaments públics necessaris sota l’argument de que no hi ha sòl per fer-ne.

Fa pocs mesos van concloure les obres d’enderrocament dels antics jutjats penals i d’instrucció de Barcelona, en el terreny delimitat pels carrers Comerç i la placeta de Vicenç Albert Ballester, els passejos de Lluís Companys i de Pujades. Ara, tant l’Ajuntament de Barcelona (propietari del solar) com la Generalitat de Catalunya (que en té la cessió) tenen l’oportunitat de demostrar a la gent que les reivindicacions veïnals que s’arrosseguen des de fa molts anys son més importants que els interessos partidistes a que ens tenen acostumats. Més recentment, el Plenari de Ciutat Vella del 10 de març del 2016 va aprovar que s’iniciessin els tràmits adients per dedicar aquest solar a construir-hi equipaments del districte. Els va faltar acordar que aquests equipaments fossin “socials” no pas dedicats a allotjar-hi noves instal·lacions judicials o policials.

La PLATAFORMA SALVEM EL SOLAR DELS JUTJATS reivindiquem els 4.500 m2 del solar per a ús dels veïns i veïnes i demanem l’entesa i compromís de ambdues administracions per crear equipaments públics de proximitat dels quals n’estem mancats o en son insuficients, com una residencia de gent gran i una escola bressol. Així mateix, urgeix la construcció d’habitatge de lloguer assequible adreçat als col·lectius més vulnerables dels nostres barris.

ENTRE TOTES HO FAREM POSSIBLE!!

correu    volemelsolar@gmail.com

twitter      @volemelsolar

Plataforma salvem el solar dels jutjats

Category:

Deixa un comentari