Qui Som

L´Associació Veïnal del Casc Antic fundada l´any 1974 ha dedicat sempre els seus esforços en millorar les condicions de vida dels veïns i veïnes dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera.

associació de veïnes i veïns del casc antic

L’Associació des de la seva fundació ha estat present en les lluites i reivindicacions veïnals donant veu a les justes espiracions dels nostres conciutadans.

El camí ha estat sempre ple de dificultats. Les victòries i també les derrotes ens ha dotat d’un bagatge d’experiència molt profitós de cara als reptes del dia a dia que ens planteja la situació en els nostres barris.

L´Associació s´ha implicat en la defensa de un barri més habitable i sostenible, en la promoció del petit comerç i de proximitat com a eix vertebrador de la vida comunitària.


“La nostra tasca és la de mediar entre els veïns i l’Administració per tal de resoldre els conflictes i reivindicacions amb un diàleg permanent i exigent amb el districte.”

L’Associació ens considerem un actor polític en l’àmbit veïnal, és per això que som el principal interlocutor amb els mitjans de comunicació per tal d’informar o denunciar si s’escau la situació que viuen els nostres barris.

La nostra tasca és la de meditar entre els veïns i l’Administració per tal de resoldre els conflictes i reivindicacions amb un diàleg permanent i exigent amb el districte.

Formem part de la FAVB (Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona). Això ens permet intercanviar experiències i recursos de cara a poder tenir una visió més real i poder fer front als problemes del barri des de una perspectiva global.

Principals objectius de l´Associació

Documents

  • Defensar els interessos generals del barri en tot el que respecte a urbanisme, habitatge, medi ambient, educació, sanitat, gènere, serveis socials, gent gran, joventut, consum solidari …

  • Recollir les reivindicacions del veïnat tant individuals com col·lectives.

  • Dialogar i negociar amb l´Administració per tal de resoldre els problemes del veïnat.

  • Fomentar la participació veïnal, mitjançant  les activitats culturals (festes, diades, etc…) així com en les reunions temàtiques obertes que es fan periòdicament.

  • Teixir xarxa amb altres entitats del barri per fer front a temes molt candents que ens afecten a tots.

  • Implicar-nos en les reivindicacions de la Ciutat, coordinar-nos amb la Federació d’Associacions de Veïns i amb aquelles entitats amb reivindicacions comunes.

  • Participar en el procés que viu Catalunya per decidir el seu futur.

  • Catalunya i els nostres barris son terra de acollida. L‘Associació es declara favorable a la acollida de refugiats i a fer les passes necessàries per fer-la efectiva.

  • Les Veïnes i les seves reivindicacions com a dones és un punt fonamental de la nostra Associació.

  • Ens preocupa molt el deteriorament del nostre planeta. Impulsem conductes que respectin el medi ambient i promourem mides per millorar la qualitat de vida en els nostres barris des d’una perspectiva de sostenibilitat.

La Junta

President: Jordi Papell Sànchez (Ciutat i País)

Vicepresidenta: Marcela Güell Cid (Sanitat)

Secretari: Josep Maria Seguí Guinovart (Consum)

Tresorera: Teresa Gallego López (Barri)

Vocal: David Andreu Solà (Comunicació)

Vocal: Adam Glubinski Letowski (Habitatge)

Vocal: Miquel Carbó Peiró (Comunicació)

Vocal: Asunción Justo Justo (Dones)

Vocal: Juljana Tomic Fajdetic (Cultura)

Vocal: Montserrat Alós-Moner Vila (Cultura)