Qui som

Segons consta al llibre d’actes de l’Associació el dia 21 de maig del 1977, es constituí la primera junta de l’Associació de Veïns del Casc Antic, amb l’assistència de 200 veïns i veïnes. Com a col·lectiu funcionava de manera clandestina, com altres associacions, des de l’any 1971.

En aquests més de 40 anys, amb encerts i desencerts, la lluita reivindicativa per un barri millor ha estat l’eix vertebrador de l’Associació

Desgraciadament, cada cop som menys el veïnat i el comerç de proximitat que ens creiem i estimem el barri, cada cop, els governs municipals del PSC+ICV, PSC+ICV+ERC, CiU o l’actual, han anat fent, via plans d’usos, plans de terrasses i amb la seva inacció, que el Casc Antic s’hagi convertit en un parc temàtic.

Però a l’Associació de Veïns ho tenim igual de clar que fa 40 anys, i per això seguim sent, juntament amb Veïns en Defensa de Barcelona Vella, els únics que estem contra l’Hotel del Palau de la Música, i contra l’hotel del Núñez i Navarro al carrer del Rec Comtal. Volem un espai cultural on ara hi ha el videoclub Cíclic i no un restaurant o un gran supermercat. Volem que el solar del passatge Sant Benet es destini a un equipament per al barri que no sigui més alt d’una planta i que aquest espai no estigui condicionat per foscos interessos. També volem que el passatge Sant Benet segueixi un disseny fet pel veïnat i no per un hoteler. Finalment, també volem defensar els veïns i veïnes que han patit pressió per abando- nar el seu pis o que tenen problemes amb la renovació del contracte de lloguer, en definitiva, per evitar l’expulsió dels veïns del barri.

Ens ajudes a ser més forts i guanyar aquestes lluites?